Narın faydaları ve zararları
NAR
Nar (Punica granatum), kınagiller (Lythraceae) familyasından içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türü.
FAYDALARI
Mide ve sindirim sistemi için faydalıdır.
Kalp ve damar dostudur.
İçerdiği antioksidanlar sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır.
Diş ve diş etlerine iyi gelmektedir.
Basur tedavisinde etkili rol oynar.
Eklem ve kas ağrılarını azalttığı bilinmektedir.
Nar suyu içerdiği antioksidanlar sayesinde hafızayı güçlendirerek beyni korumaktadır.
Stresi azaltır diğer bir söylemle doğal antidepresandır.
ZARARLARI
Hamile kadınların günde bir bardaktan fazla nar suyu tüketmeleri önerilmemektedir.
Yedi yaşına kadar olan çocukların nar tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.
Gün içerisinde 1 bardaktan fazla nar yemek veya nar suyu içmek başta kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına sebebiyet vermektedir.
Düşük tansiyon sorunu olan bireylerin nar veya nar suyunu içmemeleri gerekmektedir.
Mobil uygulamamızı indirerek internetiniz olmasa bile bir çok şifalı bitkiye ulaşabilirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.com.erul.sifalibitkilererul
Yorumlar
Yorum Gönder